lördag 21 december 2013

Lägenhetsrenovering 2014

Jag flytt int!

I början av oktober var byggentreprenören klar med stamrenoveringen i min bostad.


Två dagar efter färdigställandet började golven i hallen, badrummet och köket att svälla och det visade sig att ett värmeledningsrör på översta våningen hade gått av.

Vattnet sökte sig enligt gravitationsvillkoren nedåt och samlades under mina golv.


Efter drygt en månads förhandlingar är läget bekymmersamt för inblandade aktörer eller åtminstone för tre av dem. Problemet är att jag måste ha en evakueringsbostad under de fyra till fem månader som skadereparationerna beräknas hålla på.

Jag har förklarat att jag inte flyttar utan garantier för att mina komfortkrav tillgodoses och det är blygsamma krav.

Samma möjligheter till kommunikation med mitt sociala och politiska nätverk samt utrymme för skrivbord, säng, bokhyllor och matlagningsutrustning ungefär som jag har nu, innebär kostnader som inte täcks av försäkringsvillkoren vilket innebär att ett av försäkringsbolagen Länsförsäkringar och Trygg Hansa måste medge undantagstillstånd.

Under tiden blir det irriterad stämning hos byggentreprenören som snart är klar med de två våningarna ovanför och vill fortsätta hos mig utan avbrott.

Eftersom mitt boende inte nämnvärt kvalitetsförsämras av några centimeter höga svullnader i golven, har jag inte bråttom med flytten.

Spännande fortsättning följer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar